ABOUT

RAMAN. is een band met rauwe emoties, no nonsense gitaargeluiden en melancholische instrumentale intermezzo’s. Hun eerlijke rock’n roll - met steeds een voet in de blues- en rootsgrond - en de hoge rollende stem van Simon Raman grijpen je vanaf de eerste noten bij je nekvel. Om je tot na het einde van hun gebalde live-set vast te houden.
 

De muziek begint ergens in de Gentse achterbuurten, een verinnerlijking van frontman Simon Raman. Samen met drummer Bernd Coene (Reena Riot, Mapuches, The Blues Vision) en rasbassist Jasper Peeten vormen zij een heilige drievuldigheid met een fijngevoelige sound en idem dito beklijvende nummers. De back to basic allure van het power trio vervult een ruwe maar soulvolle sound dat doet denken aan oudere zielen zoals Chris Whitley, Jeff Buckley en Triggerfinger. Afwisselend akoestisch en elektrisch, hard uit het hart.
 

RAMAN. is niet meer aan zijn proefstuk toe. De band bewees als winnaar van Gents muziekconcours Jonge Wolven in 2016 reeds hun opkomend talent. Een groeispurt volgde, ze wonnen de publieksprijs op de Student Rock Rally 2017 en kaapten in datzelfde jaar de welverdiende hoofdprijs weg tijdens de finale van Oost-Vlaams rock concours Oost.best. Intussen deelden ze de affiche met Faces on TV, Flying Horseman, Compact Disk Dummies, Pavlove, Portland, ...
 

In 2018 werd muziekclub N9 hun muzikaal huis als artist in residence. Maturiteit en hun Gentse waarde werd bestendigd door de uitreiking tot 1e laureaat tijdens de uitreiking van de prestigieuze Karen Vernimmenprijs. 

 

In maart 2019 namen ze hun debuutplaat "Birth of Joy" op i.s.m. Staf Verbeeck en stelden deze met een geslaagde release show voor in een volle Minard in hometown Gent.
Deze EP van 6 nummers is online beschikbaar op Spotify, iTunes, Youtube, ... en op vinyl.

 

To be continued. 

 

Line-up:

Simon Raman - guitar & vocals

Jasper Peeten - bass

Bernd Coene - drums

Dansende Beren: ✭✭✭✭

"Met Birth of Joy levert RAMAN. een zoet debuut af, waar de kracht in de gelaagdheid van de nummers zit. In zijn donkere rock met een zweem blues horen we visie en zelfzekerheid. De melancholische, maar rauwe sound grijpt ons zonder waarschuwing bij de keel. Het is duidelijk, de toekomst van RAMAN. ziet er rooskleurig uit."
 

Knack Focus:

"Doorleefde stem, goede présence, grootse gitaarsound: meer had Raman niet nodig om er op een stralende zomerdag, dag 7 van Gent Jazz, uit te springen. Vier maanden later gingen we een koffie drinken met de 23-jarige frontman."

Dagelijksvanalles: RAMAN. in Minard, Gent: een ware natuurkracht ✭✭✭✭
"RAMAN. is een veelbelovende drievuldigheid. In het verleden wonnen ze al de ‘Jonge Wolven’ (2016), de publieksprijs van de ‘Student Rock Rally’ (2017),… We hebben het laatste nog niet gehoord van deze band. Wij kijken er naar uit om in de toekomst nog eens van onze sokken geblazen te worden door RAMAN. ."

Dansende Beren: RAMAN. @ Minard: Teder gitaargeweld:
"De mannen wisten het publiek moeiteloos mee te sleuren in hun eerlijke en donkere bluesrock. Ze werden dan ook beloond met een terechte staande ovatie. Simon Ramans stem sneed vlijmscherp door onze harten en zorgde ervoor dat we hem niet snel zullen vergeten. RAMAN. is klaar om door te breken."

 

Luminous Dash:

"Naast Gentse iconen Roland en Tiny Legs Tim is er nu een nieuwe ster aan het Gentse blues(rock)firmament: RAMAN."