ABOUT

RAMAN. is een band met rauwe emoties, no nonsense gitaargeluiden en melancholische instrumentale intermezzo’s. Hun eerlijke rock’n roll - met steeds een voet in de blues- en rootsgrond - en de hoge rollende stem van Simon Raman grijpen je vanaf de eerste noten bij je nekvel. Om je tot na het einde van hun gebalde live-set vast te houden.
 

De muziek begint ergens in de Gentse achterbuurten, een verinnerlijking van frontman Simon Raman. Samen met drummer Bernd Coene (Reena Riot, Mapuches, The Blues Vision) en rasbassist Jasper Peeten vormen zij een heilige drievuldigheid met een fijngevoelige sound en idem dito beklijvende nummers. De back to basic allure van het power trio vervult een ruwe maar soulvolle sound dat doet denken aan oudere zielen zoals Chris Whitley, Jeff Buckley en Triggerfinger. Afwisselend akoestisch en elektrisch, hard uit het hart.
 

RAMAN. is niet meer aan zijn proefstuk toe. De band bewees als winnaar van Gents muziekconcours Jonge Wolven in 2016 reeds hun opkomend talent. Een groeispurt volgde, ze wonnen de publieksprijs op de Student Rock Rally 2017 en kaapten in datzelfde jaar de welverdiende hoofdprijs weg tijdens de finale van Oost-Vlaams rock concours Oost.best. Intussen deelden ze de affiche met Faces on TV, Flying Horseman, Compact Disk Dummies, Pavlove, Portland, ...
 

In 2018 werd muziekclub N9 hun muzikaal huis als artist in residence. Maturiteit en hun Gentse waarde werd bestendigd door de uitreiking tot 1e laureaat tijdens de uitreiking van de prestigieuze Karen Vernimmenprijs. In maart 2019 namen ze i.s.m. sound engineer Staf Verbeeck hun debuut EP op.
 

To be continued. 

 

Line-up:

Simon Raman - guitar & vocals

Jasper Peeten - bass

Bernd Coene - drums

Indiestyle:
"RAMAN. klopte aan bij blues, zonder echter het rock-‘n’-roll- element te verwaarlozen. Achteraf vroeg je je af wat de groep in hemelsnaam nog op een provinciale muziekwedstrijd doet."

http://www.indiestyle.be/live/over-de-winnaars-en-verliezers-van-oost-best 

DaMusic: 
"Deze band heeft de sound en de song, maar vooral een echte frontman met Simon Raman. "
https://damusic.be/live/finale-oostbest-de-aangekondigde-overwinning-3649.html

 

Dansende Beren:

"Hoewel RAMAN. nog niet lang bezig is, staat de band rond Simon Raman toch echt wel op het punt om nationaal of zelfs internationaal door te breken. "
http://www.dansendeberen.be/2017/12/11/oost-best-2017-vooruit-oost-vlaamse-muzikale-toekomst-ziet-er-mooi/